Friday, 24 February 2012

TUTORIAL: Buat Doodle Comel-comel

Hi There ^ ^
How are you guys ?? heee

Hari ni nak buad tutor lah. Tiada idea mau post pasal apa, lagi pun ada yang tanya macam mana cara mau buat doodle ne . Hehe. Ini merupakan first time saya buad tutor pasal doodle . Mohon ampun sekiranya terdapat kesalahan, maklum lah saya budak baru belajar ! Haha.. Mau tengok Doodle pertama saya ? hehe Oke.. mari klik SINI :)

Jadi ada yang berminat mau buat doodle ? hehe. Siapa yang minat mari ekut tutor ni, okeyy :)

1. Sebelum tu kamu kena Download software ni dulu : 

2. Tekan download button & akan keluar ZIP file.
3. Tekan Zip File tu untuk buka file.
4. Klik button Extract dan save software tu :)

Sekarang cara-cara buat Doodle pulak.

Cara lukis Doodle 

 


Yang step bawah ni cara untuk mewarna [Excited neyy mau warnakan?hehe]




So, apa macam ? Mesti cantik doodle kamu kan.. hehe  Doodle saya simple-simple saja  sebab baru ja belajar ni. Lepas ni kamu boleh lah cuba buat doodle dengan design sendiri kan.. Harap tutor ni dapat membantu.  

SELAMAT MENCUBA ! 
Letak komen sikit !! hehe :)






13 comments:

H.I.D.A.Y.A.H said...

alaaaa, comelnyer la..thanks sandra..nnt dayah nak buat la..

eeiyss said...

wah.. nice~

Sandra said...

@eeiyss:
wahh.. first komen nee.. hehe
Thanks :) cuba lah

bella YOYO said...

comel lah doodle sandra, teringin nak buat! tp takreti lukis orang! HAHA

Sandra said...

@bella :
Alaa.. simple je tu.. belum pass lagi nak lukis yang comel2 punya.. hehe :)
Do try it sister :)

cweet pinky said...

sandra , adew try bwt tp pakai paint jep , jom la tgk ^^

http://dariilhamkehati.blogspot.com/2012/02/blog-post_24.html

Cik Chokie said...

Awesome :D hihi kfine dah faham da acane nak guna pait tool sai nih . hee selame ni download je tp xreti guna . mean same je cara dy ngn photoshop . nk try nk try lepas ni ;) maceh dear .

Sandra said...

@cik chokie :
oke sama2.. nanti buad doodle yg comel2 utk sandra yea. hehe

merahitujambu said...

ala2..comel2

merahitujambu said...

ala2..comel2

Sandra said...

@merahitujambu
Tnx akak. Tapi doodle akak lagi Comel. :)

CikMunBlogger said...

comel macam sndra .
mun memang teringin nak buat doodle nie . tapi mampu kah . hehe XD thanks for the tuto sayang :)

Azira Khairudin said...

Thanks a lot..Menjadi! :D