Tuesday, 13 March 2012

TUTORIAL: Scroll box di ruangan komen

Hi There  ^ ^


Hari ni saya buat tutorial ja lah. So, tutorial kali ni macam mana mau letak scroll 
box di ruangan komen. Tau takk? mesti tau punya kan. Maaf tidak dapat bagi contoh bergambar.
Scroll box ni sesuai di letakkan di blog kamu supaya nampak lebih kemas lagi! 

Mari Try sekarang  ^ ^

Step 1:
Design > Edit HTML > Tick Expand Widget template

Step 2:
Tekan F3 atau Ctrl+F dan cari kod ni :
<div class='comments' id='comments'>

Step 3:
Jumpa? sekarang Padam kod tu dan gantikan dengan kod di bawah ni:
<div class='comments' id='comments' style='overflow:auto; width:ancho; height:400px;'> 

*Merah: Boleh tukar Height tu mengikut kesesuaian

Step 4:
Tekan Preview dulu, kalau tiada error boleh SAVE !


SELAMAT MENCUBA ! 
Letak komen

3 comments:

Yayah Nasake said...

terima kasih...dah lama kakak cari tutorial ini... thank a lot

Sandra said...

@Yayah Nasake

Oke.. welcome :)

✗ ⓕⓘⓕⓘⓨ ⓕⓘⓣⓡⓘⓐⓝⓘⓔ ✗ said...

thanks sandra