Sunday, 27 May 2012

TUTOR: Shadow Keliling blog

Hi There :)

Mari decorate blog . hehe.. kali ni saya mau share tutor shadow keliling blog. Di blog sandra pun ada juga. Nampak tak? hehe.. Tutor ni rasa nya menjadi untuk pengguna template washed Denim saja. Tidak pasti lah dengan template designer. Tapi kalau pandai cari code tu mungkin boleh jadi lah. So.. mari start !

1. Design > Edit HTML > Tick Expand Widgets

2. Tekan F3 dan cari code ni : #content-wrapper {


3. Copy code di bawah ni :

-moz-box-shadow: 0 0 8px 2px #ffffff;
-webkit-box-shadow: 0 0 8px 2px #ffffff;

4. Tukar code tu ikut kesesuaian.


* Warna shadow 
* Ketebalan shadow


5. Paste di bawah code yang kamu cari tadi tu .


6. Tekan Preview dulu tau! Kalau takda error bole tekan SAVE :)





selamat mencuba ! :) 







1 comment:

::CIK LYNN:: said...

nanti2 bleh la cba...=)