Wednesday, 28 November 2012

Tutorial : Letak Button Follow Twitter Di Blog

Hi There bloggers :)


Kali ni nak shared tutorial berkenaan dengan Twitter lah pulak. Hihi.. Mesti ramai yang da buat tutorial ni kan? But nevermind, saya tetap nak shared juga. Hehe.. Mana tau ada new blogger yang tak tau kan?. 
Siapa ada Account Twitter di sini? Angkat Jari laju-laju.. hehe... Tutorial tu macam ni...tengok di bawah ne ehh... : >


1. Pergi ke link ini --> KLIK SINI

2. Letak Username Twitter kamu... Tengok gambar di bawah ni kalau tak faham..


3. Copy code yang ada anak panah tu...

4. Blogger.com > Layout > Add a gadget > Html/Javascript

5. Pastekan code yang kamu copy tadi di ruangan Html/Javascript 

6. Tekan Save !

Menjadi kaa??? Komen sikit... Hihi.. jangan lupa follow saya ehh...

2 comments:

Sifu wan said...

Tq Sandra.
Satu tutorial yang jelas dan mudah diikut.

Syazzwanny Shatar said...

@Sifu wanThanks cutie..now i have twitter button on my blog