Thursday, 28 February 2013

FREEBIES: Tiny Polka dots Background


Hi there.
Jom cuci mata dengan semua background yang gorgeous ini. haha  Ambil la semua. Tidak perlu bayar. hehe Jangan lupa letak komen ^_^

http://3.bp.blogspot.com/-UPx8YiJmVzw/T1-xXCGBDiI/AAAAAAAACQg/wfoSmFgwVzE/s320/capture-F.png

http://3.bp.blogspot.com/-bIlEcUWXvIM/T1-x9Nyb6AI/AAAAAAAACQ4/bre02F5n0bg/s320/capture-C.png

http://4.bp.blogspot.com/-6hZwIRrkY28/T1-0hvn_PTI/AAAAAAAACSw/dniFBgBKU9g/s320/capture-O.png

http://2.bp.blogspot.com/-hY8GcpMOY_I/T1-zi-y5FYI/AAAAAAAACSI/wMiKHGPAOXQ/s320/capture-D.png

http://4.bp.blogspot.com/-5oAJp1OQ0Z4/T1-zGQGmgpI/AAAAAAAACRo/yBXZDxRNzog/s320/capture-I.png

http://3.bp.blogspot.com/-CQ5DyAkIpYU/T1-wiyJLbGI/AAAAAAAACQA/A1Wj4wsGKbI/s400/capture-AAA.png

Freebies: Rare Background

28 Feb 2013

Hello ! 
Hari ni last day in February kan? Cepat nya. Esok March! Mimpi ka ni? hehe Oh Tidak! Ujian dah tamat tadi pagi. Apa pun result nya, terima saja lah dengan ikhlas kan. hehe  Anyway, lama tidak share freebies di blog. Hari ni baik hati laa nak share dengan kamu. hehe

http://3.bp.blogspot.com/-LbrRQkVXnwk/TxpO78xav7I/AAAAAAAAEQU/JV4t27joqfg/s320/rarebg11.png
 
http://4.bp.blogspot.com/-ZqnENVVAhxM/TxpLWH2-4UI/AAAAAAAAEPs/YbDVJMmORFw/s320/rarebg10.jpg
 
http://3.bp.blogspot.com/-Gd3USBxLyl8/TxpLSCXx2FI/AAAAAAAAEPE/0f_dLocDbiY/s320/rarebg5.jpg
 
http://2.bp.blogspot.com/-tq4Fx1B3gVE/TxpLTDJFYjI/AAAAAAAAEPI/G1GQ9k75K_0/s320/rarebg6.jpg
 
http://3.bp.blogspot.com/-kQGiG3SOJPk/TxpLUaqwwuI/AAAAAAAAEPY/fei_l7iIYc0/s320/rarebg8.jpg
 
http://4.bp.blogspot.com/-sOpSDcbBYFU/TxpLVS3YkMI/AAAAAAAAEPg/jMfH7Y4n3b4/s320/rarebg9.jpg

Saturday, 2 February 2013

TUTORIAL: Tukar kedudukan Sidebar

2 FEB 2013

Hi There ^_^
Saya mau share satu tutorial. hehe Takda idea nak update entry pasal apa so lebih baik buat tutorial. hehe.. Tutorial ni untuk pengguna template Denim sahaja. Template Original denim ada di SINI. Sidebar boleh tukar sebelah kiri atau sebelah kanan. Jom ikut tutorial ni. hehe


1. Template > Edit HTML > Proceed 

2. Tekan F3 dan cari code :
#sidebar-wrapper 
3. Jumpa code macam dibawah ni kan?

#sidebar-wrapper {
margin-$endSide: 14px;
width: 290px;
float: $endSide;
background-color: $mainBgColor;
display: inline;       /* fix for doubling margin in IE */
word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */
overflow: hidden;      /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */
}
4. Ubah code yang di highlight tu macam di bawah ni:
 #sidebar-wrapper {
margin-left: 14px;
width: 290px;
float: left;
background-color: $mainBgColor;
display: inline;       /* fix for doubling margin in IE */
word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */
overflow: hidden;      /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */
}
** Kalau nak tukar ke sebelah kanan balik, just gantikan perkataan "left" tu kepada "right".

5. Tekan Preview dan Save kalau takda error ^ ^

Put comments here ^ ^

any tutorials req ??? :) 

Friday, 1 February 2013

TUTORIAL: Tukar warna highlight text

1 FEB 2013

Hi there. A new fresh breath welcoming February 2013 ^_^
Lets make some tutorials. hihi

Jom tukar warna highlight text macam contoh dibawah tu. Senang sajaa. hehe

1. Template > Edit HTML > Proceed > Tick Expand Widget Template

2. Tekan F3 dan cari code:
a:link {

3. Copy code dibawah:
::-moz-selection {
background:#FFD5F3;
color:#000000;
}
::selection {
background:#FFD5F3;
color:#000000

4. Paste atas code a:link {

5. code yang berwarna tu boleh tukar ikut pilihan kamu.
warna - code untuk warna highlight
warna - code untuk warna tulisan apabila di highlight
*code warna boleh cari di  ---> TEKAN SINI !

6. Preview dulu. Kalau takda error boleh SAVE :)

Leave some comments :)